Terug

Zo onderhoud je je Nintendo NES-games als een pro!

Zo onderhoud je je Nintendo NES-games als een pro!

Als je net als ik een passie hebt voor retro gaming en het verzamelen van oude hardware, dan weet je hoe belangrijk het is om je Nintendo NES-games in topconditie te houden. Of je nu net begint met verzamelen of al jaren bezig bent, het onderhouden van je NES retro games is essentieel om hun waarde te behouden en ervoor te zorgen dat je altijd klaar bent voor een nostalgische speelsessie. Hier zijn enkele tips en trucs om je vintage NES-games als een pro te onderhouden.

1. Bewaar je NES retro games op de juiste manier

Het begint allemaal met opslag. Nintendo NES-cartridges zijn niet al te groot, maar ze zijn wel gevoelig voor stof en vuil. Hier zijn een paar tips voor het opslaan van je NES games:

  • Gebruik plastic hoesjes: Deze helpen om stof en vuil buiten te houden. Ze zijn goedkoop en een geweldige investering om je NES games in goede staat te houden.
  • Bewaar op een koele, droge plek: Vocht kan je cartridges beschadigen, dus vermijd opslag in vochtige kelders of zolders. Een droge kast of een speciale gameplank in je gamekamer is perfect.
  • Staand bewaren: Plaats je NES games rechtop, zoals boeken, om te voorkomen dat ze worden geplet of beschadigd raken.

"Ik herinner me dat ik als kind mijn NES games gewoon op een stapel in de hoek van mijn kamer gooide. Nu weet ik beter en geef ik ze de zorg die ze verdienen."

2. Reinig je vintage NES games regelmatig

Zelfs als je je Nintendo NES-games goed bewaart, zal er na verloop van tijd wat vuil ophopen. Hier is hoe je ze schoon houdt:

  • Gebruik een wattenstaafje en isopropylalcohol: Doop een wattenstaafje in 91% of hogere isopropylalcohol en wrijf voorzichtig over de connectoren van de cartridge. Dit verwijdert vuil en corrosie.
  • Vermijd water en agressieve schoonmaakmiddelen: Deze kunnen de elektronische componenten van je NES retro games beschadigen.
  • Laat de cartridges drogen: Zorg ervoor dat de cartridges volledig droog zijn voordat je ze weer in je Nintendo NES plaatst.

"Niets is frustrerender dan die beruchte 'blinking red light' op je NES. Een simpele schoonmaakbeurt kan vaak het verschil maken."

NES Game schoonmaken met isopropyl/alcohol.

3. Onderhoud de Nintendo NES-console

Je vintage NES games kunnen alleen zo goed werken als de console waarin ze worden gespeeld. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van je Nintendo retro console:

  • Reinig de cartridge-ingang: Gebruik een schoonmaakset voor consoles of een oude tandenborstel en isopropylalcohol om de connectoren in de console schoon te maken.
  • Controleer de pinconnector: Als je vaak problemen hebt met het lezen van games, overweeg dan om de 72-pins connector in de NES te vervangen. Dit is een veelvoorkomend probleem en een nieuwe connector kan de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare vervanging die de beruchte 'deathgrip' van de originele connector voorkomt, raad ik je aan om de nieuwe 72-pin connector van BlueShell3D te bekijken. Deze connector biedt een strakkere, maar niet te strakke grip op je cartridges, waardoor je de levensduur van je games en console verlengt. Je kunt deze vervanging vinden op BlueShell3D - NES PIN Connector Mod.

  • Stofvrij houden: Houd je Nintendo NES-console stofvrij door deze regelmatig af te vegen en gebruik een hoes wanneer deze niet in gebruik is.

Om je NES-console en cartridges open te krijgen voor reiniging en onderhoud, heb je het juiste gereedschap nodig. Een van de beste kits op de markt is de Pro Tech Toolkit van iFixit. Deze toolkit bevat alles wat je nodig hebt om je console en cartridges veilig te openen en te repareren. Je kunt de toolkit vinden op iFixit - Pro Toolkit.

"Het juiste gereedschap maakt het verschil. Met de Pro Tech Toolkit van iFixit kan ik mijn Nintendo NES-console en cartridges gemakkelijk openen en repareren zonder ze te beschadigen."

4. Upgrade Mods: Geef je NES-console een nieuwe boost

Naast het onderhouden van de binnenkant van je Nintendo NES-console, kan het ook leuk zijn om het uiterlijk ervan te upgraden. Een transparante behuizing kan je NES een moderne, unieke uitstraling geven terwijl je de klassieke hardware behoudt.

Als je je Nintendo NES-console een frisse, nieuwe look wilt geven, overweeg dan om een transparante behuizing te gebruiken. Deze mod geeft je console een moderne uitstraling en laat je de binnenkant van de hardware zien, wat een geweldige gespreksstarter is. Je kunt deze behuizingen vinden op Retro Game Restore - NES Case Mod.

"Ik heb mijn Nintendo NES-console een transparante upgrade gegeven, en het ziet er geweldig uit! Het is fantastisch om de binnenkant van de console te kunnen zien terwijl ik speel."

NES Console - transparante mod

5. Zorg voor de buitenkant van je NES games

Het uiterlijk van je NES games is ook belangrijk, vooral als je ze wilt tentoonstellen of verkopen. Hier zijn enkele tips om de buitenkant van je vintage NES games te onderhouden:

  • Gebruik een zachte doek: Veeg de buitenkant van de cartridges af met een droge, zachte doek om stof en vingerafdrukken te verwijderen.
  • Vermijd stickers en plakband: Deze kunnen lijmresten achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn. Als je labels wilt toevoegen, gebruik dan herbruikbare stickerlabels die gemakkelijk te verwijderen zijn.
  • Repareer beschadigde labels: Als het label van een cartridge beschadigd is, kun je proberen dit voorzichtig te repareren met een kleine hoeveelheid lijm of tape. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je de originele uitstraling behoudt.

NEs Games - Netjes schoon in sleeve

6. Bewaar documentatie en verpakking van je NES retro games

Als je de originele doosjes en handleidingen van je NES retro games hebt, behandel deze dan met evenveel zorg:

  • Gebruik plastic sleeves: Bewaar handleidingen en doosjes in plastic sleeves om ze te beschermen tegen stof en scheuren.
  • Vermijd direct zonlicht: Zonlicht kan de kleuren doen vervagen, dus bewaar je collectie uit de buurt van ramen en andere lichtbronnen.
  • Gebruik een stevige opslagdoos: Voor extra bescherming kun je overwegen om je documentatie en verpakking in een stevige, afgesloten doos te bewaren.

"Ikzelf heb nog steeds de originele doos en handleiding van mijn allereerste NES-game. Ze zijn misschien wat versleten, maar ze brengen geweldige herinneringen terug. Daarnaast zijn NES games/consoles met de originele verpakking zeldzaam en brengen ze steeds meer geld op!"

7. Waar (gerefurbished) NES Games kopen?

Als je op zoek bent naar (gerefurbished) NES-games voor een scherpe prijs, kijk dan eens op Game Outlet - NES Games. Ze bieden een breed scala aan NES-games die zorgvuldig zijn gerefurbished, zodat je zeker weet dat je een goed werkend product krijgt. Het is een geweldige plek om je collectie uit te breiden zonder de bank te breken.

Door deze onderhoudstips te volgen, zorg je ervoor dat je Nintendo NES-games in topconditie blijven, zodat je ze nog vele jaren kunt blijven spelen en waarderen. Retro gaming is niet alleen een hobby, maar ook een manier

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box